Aγαπούμε Ελλάδα αγαπούμε να τρώμε Ψαρικά!
Η ιστορία της ΚΟΝΒΑ - Ντακόρ (Dakor), Τράτα, Φλόκος, Μπαρόν (Baron) - χάνεται βαθιά πίσω στο χρόνο!
Το 1870 τα αδέλφια Θρασύβουλος και Γιώργος Τζίκας άνοιξαν δύο παντοπωλεία στη Βέροια. Από αυτές τις δύο επιχειρήσεις ξεκίνησε η έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειάς τους στη Βόρεια Ελλάδα! 40 χρόνια αργότερα, το 1910, τα ανίψια τους Θωμάς και Μερκούριος έστησαν μια νέα οικογενειακή επιχείρηση, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά! Την ονόμασαν «Αφοί Τζίκα» και ασχολήθηκαν αρχικά με την εμπορία τροφίμων, κυρίως καπνιστής ρέγκας, παστού μπακαλιάρου, και άλλων ψαριών. Ήταν ο προπομπός της σημερινής Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου!
Η ιστορία της ΚΟΝΒΑ - Ντακόρ (Dakor), Τράτα, Φλόκος, Μπαρόν (Baron) - χάνεται βαθιά πίσω στο χρόνο!
Το 1870 τα αδέλφια Θρασύβουλος και Γιώργος Τζίκας άνοιξαν δύο παντοπωλεία στη Βέροια. Από αυτές τις δύο επιχειρήσεις ξεκίνησε η έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειάς τους στη Βόρεια Ελλάδα! 40 χρόνια αργότερα, το 1910, τα ανίψια τους Θωμάς και Μερκούριος έστησαν μια νέα οικογενειακή επιχείρηση, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά! Την ονόμασαν «Αφοί Τζίκα» και ασχολήθηκαν αρχικά με την εμπορία τροφίμων, κυρίως καπνιστής ρέγκας, παστού μπακαλιάρου, και άλλων ψαριών. Ήταν ο προπομπός της σημερινής Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου!
Το 1988 η ίδρυση της
Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου σήμανε και την κατασκευή μιας μεγάλης
βιομηχανικής μονάδας στο Κιλκίς, την ίδια χρονιά. Σύντομα, η ΚΟΝΒΑ έγινε
η μεγαλύτερη κονσερβοποιία σε ολόκληρη την βαλκανική χερσόνησο! Σήμερα, η ΚΟΝΒΑ αποτελεί μια από τις πιο
μοντέρνες και προηγμένες βιομηχανίες επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρωπαϊκή
Ένωση. Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία κονσερβοποιημένων ψαρικών και
κρεατικών, τα οποία διαθέτει μέσω ενός ισχυρού δικτύου πωλήσεων σε όλη
την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης, παράγει και πολλά προϊόντα
ιδιωτικής ετικέτας. Το εργοστάσιο της στο Κιλκίς είναι πηγή ζωής για την
τοπική κοινωνίας. Βρίσκεται σε μια έκταση 31.773 τ.μ. και στεγάζει τους
θαλάμους κατάψυξης των πρώτων υλών (με χωρητικότητα 600 τόνους), την
παραγωγή (με ημερησία δυναμικότητα 40 τόνους ιχθυρών) και τους
αποθηκευτικούς χώρους ετοίμων προϊόντων. Εκτός από τη μονάδα στο Κιλκίς,
η ΚΟΝΒΑ διαθέτει και υποκατάστημα στην Αθήνα που περιλαμβάνει
αποθηκευτικούς χώρους!
Ντακόρ, Τράτα, Φλόλκος, Μπαρόν και ολόκληρη η κονσερβοποιία του Βορείου Αιγαίου είναι στο πιάτο μας!
Την προτιμούμε με τις υπόλοιπες!
2 σχόλια:
EΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ!
Έτσι
Δημοσίευση σχολίου