ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ! ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! Ελληνικό ξεφτι-λίφτινκ!!- Τι ξεφτίλα είναι τούτη ρε αχα!; Γουαι για να... Φαει~Δώστε μας και το καλσόν σας κ το κώλο σας, πουτσοζητιάνες στων Ελλήνων τους Όρχεις, γυφτοβρομά και γυφτοβρομιάρηδες(στράτα-στρατουλα καθότι Ελληνικό Προσκυνηλίκι ααχα!!) , μέσα στο τσαντήρι ΟΡΑΤΗ η ''γουαι για να ...φαει'' ρεζίλα των γυφτοβρομά πουτσοζητιάνων στων ΕΛΛΗΝΩΝ τους Όρχεις αχαα! Ελληνικά ονόματα κ επίθετα ΕΛΛΗΝΩΝ δοξάζουν οι γυφτοβρομά γλειφοντας το παπαρι των Ελλήνων αχα! < (ημιτασιόν) στράτα (από που κ ως που αχα;) ελληνική μπανάνα κ ! υχαχ!.< κατευθείαν στα μούτρα τους η ξεφτίλα και εξ-αφανισμός από παντού. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΜΙΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΕΙΟ! ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!! @ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΆΤΩΝ γλειφτρες ξεφτιλισμενες γυφτοβρομά αχαα!! γυφτοβρομα:ακόμα και μουσικά όργανα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τα βάλουν στη τρύπα τους αχαα! Μια χρήση έχουν για όλα - στον πάτο - , αυτά τα θηλυκοτα σκουπιδια αχαα !!! -ΕλάτΕ στον ¨γαμο΄΄ μας που τον κανουμε στα ανύπαρκτα σκατά αχχα! 😆 Με μηδενική ταυτότητα. ταυτότητα παρακαλέσματος προσκυνήματος της φάρας του κώλου που το μόνο που ξέρει είναι να δέχεται Ελληνικές μπανάνες από παντού (κυριολεκτικά και μεταφορικά), ως ανοιχτές τρύπες του.. πουθενά αχαχ! 'αιλάται' στον ανύπαρκτο ¨γαμο΄΄ μας που τον κανουμε στα σκατά αχα! ..τόση ξεφτίλα κουνιστού παρακαλητού στους Έλληνες...με 0 στα ανυπαρξία αχχαα!!! ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ σε όλους ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ για τις γιορτές τους! ΜΕ ΚΑΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Ο κράχτης με ολα τα μπλογκς μεσα (και το δικό μας) επανέρχεται! Καλώς όρισες κράχτη!

http://kraxtis-gr.blogspot.com/p/blog-page_6220.html?m=1

#Μέγα Κάζο(ντράπηκε και η ντροπή) : εντωμεταξύ η 'κουνιστόφαρα της α-λεβεντοσύνης'είναι τόσο καμμένη

...που νομίζει πως αν χαιρετήσει/καλημερίσει τους (Γνήσιους) Έλληνες... αυτοί θα της απαντήσουν κιόλας😂 -Όλα τα Ελληνόπουλα, τα παιδιά κ οι μεγάλοι γιορτάζουν τις γιορτές. Το Πάσχα.. τα Χριστούγεννα.. τα Φώτα, τη χαρά, κάθε γιορτή. τι γιορτασαν κ γιορτάζουν τώρα επίσης, τα απόβλητα εκτός απ το προσκυνημα του Ελληνισμού και της Λευκοτητας του; χάχα τη μουνταμάρα, τη θλίψη και το τίποτα την ανυπαρξία Δεν υπάρχουν πουθενά. είναι ανυπαρκτα. 😂

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Συμπόσιο¨ και ¨Δείπνο¨ με την Ελληνική μας Διατροφή: Κρέατα, Ελληνικές Σούπες και Ελληνικά Τυριά, με συνοδεία πάντα Ελληνικού Κρασιού, Ούζου και Τσίπουρου - Καταναλώνοντας απλώς, συμβάλουμε

Οι Έλληνες είμαστε ο Περήφανος Λαός που μπορεί να υπερηφανευόμαστε για την αναλλοίωτη Ελληνική μας παράδοση και κουλτούρα και στην Ελληνική Κουζίνα!
Από τα Αρχαία Χρόνια οι πρόγονοί μας είχαν έφεση στην καλή διασκέδαση και αυτή περνούσε από την Ελληνική Διατροφή που ήταν πλούσια σε κάθε της είδος! 
Τα πλούσια γεύματά μας που παραμένουν στον χρόνο μέχρι σήμερα αποτελούνταν από το διαδεδομένο Κρέας που αποτελούνταν από Ψαχνό, (Χοιρινό - Βοδινό) και Λίπος, όπως σήμερα! 
Στα ορεκτικά συμπεριλαμβάνονται οι Οβελίες, τα Πουλερικά και τα Ψάρια, κοινώς Ιχθύες, που αρέσαν στους Αρχαίους Προγόνους μας και αποτελούσαν τα κυρίως Ελληνικά Γεύματα! 
Τα σημερινά Σουβλάκια και τα Λουκάνικα με την βοήθεια Σούβλας και ξύλων ως κύριο Φαγητό του ¨Δείπνου¨, που αναφέρονται σε πάμπολλα Αρχαία Ελληνικά Κείμενα Μαγειρικής και αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για πολλούς Έλληνες της
Εποχής όπως τον Αθηναίο στους Δειπνοσοφιστές, τον Αριστοφάνη και τον Επίμαρχο, ήταν παράγωγα τρόφιμα Κρέατος Χοιρινού και Μοσχαριού!
Η τροφή του Μέλανα Ζωμού επίσης, αποτελούνταν από Χοιρινό, Νωπό Αίμα, Αλάτι και Ξύδι μαζί με πίτα και δίνονταν και στους πολεμιστές!
Η συνάρθροιση των Αρχαίων Ελλήνων γύρω από το Φαγητό ονομαζόταν, όπως και σήμερα, ¨Συμπόσιο¨! 
Τα Συμπόσια όπου έπαιρναν μέρος οι Έλληνες, αποτελούσαν μία από τις δημοφιλέστερες συνήθειές τους, όπως και σήμερα και ήταν μια σπονδή στο Φαγητό και το Κρασί , Λευκό, Κόκκινο ή Ερυθρό, εξού και η λέξη Συμπόσιο, της οποίας τα παράγωγά της προέρχονται από την μαζική συμμετοχή στην πόση ατόμων (= συν+πίνω)! 
 Στα Συμπόσια πολλές φορές χρησιμοποιούνταν τα ανάκλιντρα, στα οποία οι Έλληνες παρέμεναν ξαπλωμένοι και από τα τραπέζια δίπλα τους τρώγανε ή τσιμπολογούσαν διάφορους μεζέδες και φρούτα όπως ρόγες Σταφυλιού
Στρείδια, Καραβίδες και Μύδια αποτελούσαν τους καλύτερους Θαλασσινούς Μεζέδες των Αρχαίων Προγόνων μας από Αρχαιοτάτων Χρόνων και περιέχονται σε πληθώρα Αρχαίων Ελληνικών Μαγειρικών Κειμένων! 
Τα ¨Συσσίτια¨, ως ένα είδος Εθίμου, ήταν ευρέως διαδεδομένα στην Αρχαία Ελλάδα και σε αυτά συμμετείχαν τρώγοντας ομαδικά, όλοι οι Έλληνες Άντρες!
Για επιδόρπια οι Αρχαίοι Πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν πολλά Καρυκεύματα, Πίτες, Ξηρούς Καρπούς όπως Αμύγδαλα και Σύκα, πολλές φορές με Μέλι επάνω, όπως το Αρχαίο Ελληνικό Έδεσμα του Παστελιού
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Συρακούσιος Φιλόσοφος και Ποιητής του 4ου Αιώνα, Αρχέστρατος, ήταν ο πρώτος που έγραψε το πρώτο βιβλίο Μαγειρικής στον κόσμο, την «Ηδυπάθεια»!
 Τα Αρχαία Ελληνικά Κείμενα Μαγειρικής και τα Αγγεία που αναπαριστούνε την 
Αρχαία μας Ελληνική Κουζίνα είναι άπειρα και σώζονται μέχρι και σήμερα! 
Είμαστε τόσο περήφανοι άλλη μια φορά, που σαν Έλληνες διατηρήσαμε τα Έθιμα της Αρχαίας Ελληνικής Κουζίνας και τα περάσαμε και σε άλλους πολιτισμένους λαούς πετυχαίνοντας την παγκόσμια Ευγνωμοσύνη και τον Θαυμασμό τους! 
Όλοι μας συχνά απολαμβάνουμε κάθε είδος της αγαπημένης μας και πασίγνωστης, Ελληνικής Πίτας
Αυτό όμως που έχει αποδειχθεί πρόσφατα είναι η ωφελιμότητα των γευστικών Πιτών μας! 
Οι Πίτες σαν τρόφιμο είναι αποδεδειγμένα πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα! 
Έτσι μια υγιεινή συνταγή Τυρόπιτας ή Πρασόπιτας μπορούμε να την καταναλώσουμε και σαν κυρίως γεύμα κι όχι μόνο ως σνακ, ενδιάμεσα από τα κυρίως γεύματα! 
Το ίδιο συμβαίνει και με την Βασιλόπιτά μας!
Οι Τυρόπιτες από την άλλη, αγαπημένες των Ελληνόπουλων, αλλά και των μεγαλυτέρων ως καθημερινό κολατσιό, είναι εκτός από ένα νόστιμο φαγητό κι ένα θρεπτικό τρόφιμο!
Ένα συστατικό τους που τις κάνει πλούσιες σε βιταμίνες, είναι το Σιμιγδάλι, εκ της Αρχαίας Ελληνικής Λέξης Σεμίδαλις, μνημονευμένης σε πολλά Αρχαία Ελληνικά Κείμενα Μαγειρικής από Αρχαιοτάτων Χρόνων! 
Για τα Τυριά μας είτε σε Πίτα, είτε χωρίς, είμαστε τόσο Περήφανοι που μπορούνε να προσφέρουνε τα δικά τους απαραίτητα, θρεπτικά συστατικά για την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπινου σκελετού!
Το Κεφαλοτύρι, η Γραβιέρα και η Κεφαλογραβιέρα , η Μυζήθρα, το Ξινοτύρι, το Ανθότυρο, το Μανούρι, το Χαλούμι και η πασίγνωστη Φέτα μας, δηλαδή όλα
 τα Ελληνικά Τυριά μας που καταναλώνουμε ευρέως όλοι μας οι Έλληνες, κάθε ώρα και στιγμή με τα παράγωγά τους, περιέχουν τις ίδιες θρεπτικές ουσίες και
στοιχεία, απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας! 
Οι Ελληνικές Σούπες μας από τα Αρχαία Χρόνια αποτελούσαν το κατάλληλο φαγητό, πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και υδατάνθρακες! 
Οι Αρχαίοι Πρόγονοί μας όταν ήθελαν να φάνε ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα Κυρίως Πιάτο, έβραζαν το Κρέας και τα λαχανικά, μαζί με το νερό! 
Η Φασολάδα, είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα Ελληνικής Σούπας ως Εθνικό φαγητό των Αρχαίων Ελλήνων, έτσι και σήμερα, μνημονευμένο και γνωστό από την Αρχαιότητα που περιλαμβάνει όλα τα υλικά που οδηγούνε σε ένα Ελληνικό Ισορροπημένο Γεύμα που προσφέρει στον οργανισμό μας, καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, άμυλο, φυτικές ίνες, βιταμίνες, καθώς κι ανόργανα στοιχεία, όπως Μαγνήσιο και Κάλιο! 
 Το πιάτο περιέχει τόσες θρεπτικές ουσίες, όσο και ένα Ελληνικό Πιάτο με Αρακά!
Το Ελληνικό Γεύμα της Σούπας, συνοδεύεται καλύτερα με τα Ελληνικά μας Τυριά, για καλύτερο δέσιμο Πρωτεινών και Γεύσης επάνω στο Ελληνικό τραπέζι μας! 
Ανάλογη περίπτωση σούπας και αυτή της Μαγειρίτσας, που τρώγεται μετά την Ανάσταση, ως Έθιμο των Ελλήνων και περιέχει εντόσθια Αρνιού, βρασμένα το ίδιο μαζί με τα λαχανικά, αλλά λιγότερο θρεπτικό σε ουσίες σαν γεύμα! 
Οι Ελληνικές Σούπες συνοδεύονται επίσης με την ανάλογη Ελληνική Χωριάτικη Σαλάτα μας, μαζί με τα καρυκεύματα της Ρίγανης και της Κάπαρης, μνημονευμένα όλα τους από την Αρχαιότητα, μέσω των Αρχαίων Μαγειρικών Συνταγών!
Καλή Όρεξη σε όλους μας με τις Ελληνικές Θρεπτικές μας Σούπες! 
Η μέτρια κατανάλωση μερικών από τα Ελληνικά Εθνικά ποτά μας, ¨Ούζου¨ και Τσίπουρου, έχει ευεργετική επίδραση στον οργανισμό μας, σύμφωνα με άπειρες Επιστημονικές έρευνες!
Τώρα ακόμη περισσότερες μελέτες πλέον αναγάγουν το ένα και δημοφιλές αγαπημένο αλκοολούχο ποτό των Ελλήνων και παγκόσμιο ανά την υφήλειο, σε πολύτιμο σύμμαχο της υγείας μας!
Το ¨Ούζο¨, βρέθηκε ότι βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου των τροφών από τον οργανισμό, εξαιτίας του γλυκάνισου, του βασικού του συστατικού, αλλά αποτελεί και μέγιστο αντιοξειδωτικό συστατικό, ενώ οι μέτριες δόσεις του σε καθημερινή βάση αποδικνύεται από μελέτες πως βοηθούν και στην καρδιά!
Ένα μικρό ποτήρι Ούζο την ημέρα, είναι λοιπόν ικανό να κάνει εμάς τους Έλληνες και γενικά τον άνθρωπο να νοιώσουμε μεγάλη ευεξία και καλύτερη σωματική υγεία! 
Το Εθνικό μας Ποτό ¨Τσίπουρο¨ καταναλώνεται από όλους μας ευρέως!
Σίγουρα θα γνωρίζετε για τις ευεργετικές του ιδιότητες σε πολλούς τομείς!
Σαν Λαός, είχαμε πάντα τους Αρχαίους Αμπελώνες να μας συνοδεύουν σε κάθε συμβάν της ζωής μας προσφέροντας τον Οίνο τους!
Το ¨Τσίπουρο¨ σήμερα, αποτελεί το Εθνικό μας Ποτό και οι Έλληνες το προτιμούμε για τις ψυχικές αλλά και τις σωματικές του ιδιότητες καθώς αποτελεί το βασικό φάρμακο για όλη την οικογένεια!
Τα παράγωγά ποτά του Τσίπουρου, γνωστά εδώ και Αιώνες από τα Μοναστήρια του Αγίου Όρου όπου γινότανε η παραγωγή, προσφέρουνε ευεξία και και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα!
Τα Τσιπουράδικα και τα Ουζερί είναι ο μεγαλύτερος κλάδος Εστιατορίων στην Ελλάδα!
Στην υγειά μας και καλή μας Ελληνική όρεξη σαν Λαός λοιπόν με υπερηφάνεια!

¨Εστία¨ - Η γευστική γωνιά των αρτοσκευασμάτων στην Θεσσαλονίκη

Το 1961 ο κ. Αλκιβιάδης Παπαχρίστος ιδρύει στη Θεσσαλονίκη την αρτοποιία ¨ΕΣΤΙΑ¨!
Ο παραδοσιακός εκείνος φούρνος αποτελεί όαση στην περιοχή του Φοίνικα και πόλο έλξης για τους κατοίκους και µε την πάροδο των χρόνων επεκτείνει τη φήµη του. Σταδιακά η επιχείρηση  µετατρέπεται σε Ανώνυµη Εταιρεία. Ο Νοέµβριος του 2005 βρίσκει την ΕΣΤΙΑ Α.Ε.Β.Ε. στο Βιοµηχανικό Πάρκο της Ν. Ραιδεστού σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ. Αρχές του 2012 η εταιρία έχει 14 καταστήματα στο Νομό Θεσσαλονίκης και έκτοτε βρίσκεται με την καθημερινή της μεγάλη βάση πελατών για το ρόφημά ή το γλυκό τους! 
Θα την βρείτε στην Θεσσαλονίκη δίπλα σας στις περιοχές: Θεσσαλονίκη (κέντρο), Χαριλάου, Εύοσμο, Πλαγιάρι, Καλαμαριά, Νεάπολη, Πυλαία, Μπότσαρη, Κηφισιά, Φοίνικα, Ρετζίκι, Θέρμη και Επτάλοφο!

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Το '300: Η ανοδος της Αυτοκρατορίας' στα Ελληνικά βιντεοκλάμπ και τα καταστήματα πώλησης υλικού ήχου και εικόνας κάνει θραύση


Η ανάρτηση δεν αφορά κάποια Ελληνική Επιχείρηση, αλλά αφορά το Ελληνικό αγοραστικό κοινό και την προτίμησή του φέτος στις οθόνες του βίντεό του!
Η ταινία '300: Η άνοδος της Αυτοκρατορίας', λοιπόν σπάει τα ταμεία στα καταστήματα πώλησης υλικού ήχου και εικόνας και τα βιντεοκλάμπ!
Ο Έλληνας Ήρωας, Στρατηγός Θεμιστοκλής και ο Ελληνικός του Στρατός, εναντίων των ποταπών βαρβάρων σε μία καλή αφήγηση της Ελληνικής μας Ιστορίας, από την οπτική ματιά των παραγωγών της ταινίας, διάρκειας 102 λεπτών!
Κυκλοφορεί σε όλα τα καταστήματα ήχου και εικόνας κάνοντας θραύση, αφού έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων πολιτών! Καλή διασκέδαση!

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

¨Θες Γάλα; Πιες¨ - Η Ελληνική Εταιρία αυτόματης παραλαβής Γάλατος όλο το 24ωρο στην Πόλη της Λάρισας

Για πρώτη φορά πανελλαδικά, αυτόματες μηχανές εμφιάλωσης γάλακτος νέας τεχνολογίας εγκαταστάθηκαν στις γειτονιές της Λάρισας!


Η εταιρία με την επωνυμία 

¨Θες Γάλα; Πιες!¨, έχει εγκαταστήσει 24ωρες αυτόματες μηχανές παραλαβής Γάλατος, οι οποίες σφίζουν από κόσμο κάθε στιγμή όλες τους στην Πόλη της Λάρισας! 

Θα έχετε παρατηρήσει κι εσείς τις ουρές κάθε μέρα στα μηχανήματα αυτόματης παραλαβής Γάλατος! 

Άνδρες, μανάδες, μαθητές, παιδιά και ενήλικες κάθε στιγμή έχουν στην διάθεσή τους Φρέσκο, Παστεριωμένο, Ποιοτικό και πάνω από όλα Ασφαλές γάλα, το οποίο συλλέγεται από φάρμες παραγωγών της Λάρισας, παστεριώνεται σε σύγχρονες και πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και φτάνει άμεσα στις δεξαμενές των αυτόματων μηχανών εμφιάλωσης γάλακτος, μέσω της 
Ελληνικής Εταιρίας! 

Πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα όπου το γάλα δεν έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον ενώ καταπονείται ελάχιστα κρατώντας το μέγιστο των θρεπτικών του συστατικών!

O καταναλωτής θα επιλέγει την ποσότητα που επιθυμεί, 1 και 1/2 λίτρο καθώς και τη συσκευασία που επιθυμεί, γυάλινο επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι και πλαστικό μιας χρήσης μπουκάλι! 
Υπάρχει και η δυνατότητα για τον καταναλωτή να χρησιμοποιήσει δικό του μπουκάλι αναλαμβάνοντας την ευθύνη τήρησης όλων των όρων υγιεινής! 

Η διαδικασία είναι απλή και απλώς ακολουθούμε τις οδηγίες που είναι αναγραμμένες επάνω στα αυτόματα μηχανήματα ως εξής:

Εισάγουμε το κλειδί, την κάρτα ή τα χρήματα, επιλέγουμε και πατάμε τον κωδικό του μπουκαλιού που επιθυμούμε. 
Παίρνουμε το μπουκάλι από το ειδικό άνοιγμα στο κάτω μέρος και έχουμε Φρέσκο, Παστεριωμένο Γάλα όλο το 24ωρο μέσα στην Πόλη της Λάρισας! 

 Με 102 αγελαδοτρόφους παραγωγούς ως μέλη, ο Συνεταιρισμός διαθέτει 55 μονάδες παραγωγής αγελαδινού γάλακτος! 
Καθημερινά παράγονται 130 τόνοι που αντιστοιχούν στο 10% της Eγχώριας Παραγωγής μας!

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Λουκάνικα 'Μουτεβελής' - Μυρωδιά Ελλάδας και νοστιμιάς

 Ιστορία και γεύση στα Λουκάνικα!
Το εργαστήρι της οικογένειας Μουτεβελή έχει ιστορία στα παραδοσιακά χωριάτικα λουκάνικα! 
Με αφετηρία την Καλαμάτα, την αγάπη και το μεράκι τους, παρασκευάζουνε με τον ίδιο αυθεντικό και πατροπαράδοτο τρόπο για περισσότερα από 40 χρόνια Λουκάνικα! Τα λουκάνικά  'Μουτεβελής' φτιάχνονται από διαλεκτά κομμάτια φρέσκου Χοιρινού και Μοσχαρίσιου Κρέατος, 100% φυσικά Μυρωδικά και Μπαχαρικά, εκλεκτό Κόκκινο Κρασί, φρέσκα υλικά όπως Πορτοκάλι και Πράσο, ακολουθώντας κατά γράμμα τις συνταγές των παππούδων! 
Όλα τα Λουκάνικα ωριμάζουν με τον παραδοσιακό τρόπο καπνισμένα με ξύλο οξιάς, για να μας δώσουν τη γεύση και τη νοστιμιά του αυθεντικού, σπιτικού Λουκάνικου! 
Τα βρίσκουμε και αυτά παντού!

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ελληνικά Γιαούρτια 'Κρι-Κρι'

Τα γευστικά Ελληνικά Γιαούρτια 'Κρι-Κρι'! 
Γιαούρτι Κρι-Κρι Πρόβειο, Αγελαδινό και παιδικό με γεύσεις Φράουλα, Μπανάνα και Πορτοκάλι! 
Στα Λευκά θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία:

-Σπιτικό 8%
-Σπιτικό 2%
-Στραγγιστό 10% 1κλ
-Στραγγιστό 10%
-Στραγγιστό 2%
-Αγελάδος 3,9%
-Αγελάδος 2%
και -Αγελάδας 0% !

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Aιγαιοπελαγίτικα τυριά: Γραβιέρα Νάξου, Καλαθάκι Λήμνου, Γραβιέρα Κρήτης, Κασέρι Μυτιλήνης

Δεν είναι μόνο οι γαλάζιες θάλασσες που κάνουν το Αιγαίο μοναδικό, αλλά και κάτι πιο απτό, γευστικό!
Φυσικά, αναφερόμαστε στα Αιγαιοπελαγίτικα τυριά, που έχουν τη δική τους προσωπικότητα και κατοχυρώνονται ως ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης)!
Γραβιέρα Νάξου
Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) από τη Νάξο, μια εξαιρετική παλαιωμένη γραβιέρα, που ξεχωρίζει. Φτιαγμένη από αγελαδινό γάλα, με χρώμα ελαφρά κίτρινο και γεύση ντελικάτη που ευωδιάζει βούτυρο, διαφέρει πολύ από τις συνηθισμένες γραβιέρες που είναι φτιαγμένες από πρόβειο γάλα!
Η ωρίμανσή της είναι το μυστικό για τους έξτρα πόντους γεύσης που έχει κερδίσει! Δοκιμάστε την σκέτη, τριμμένη πάνω σε ζυμαρικά ή μαγειρεμένη και χρησιμοποιήστε τη για να απογειώσετε ένα πιάτο με φρούτα, όπως αχλάδι, σύκο, σταφύλι και πεπόνι!
Καλαθάκι Λήμνου
Λευκό Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) τυρί που συντηρείται σε άλμη και παίρνει το σχήμα του μικρού καλαθιού που ωριμάζει μέσα του!
Πιο αλμυρό από τη φέτα με μεστή και γεμάτη γεύση! Κατασκευάζεται από αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα! Ένα καταπληκτικό τυρί που σφραγίζει μέσα του όλα τα αρώματα των βουνών του νησιού της Λήμνου! Τρίψτε το άφοβα πάνω από μακαρόνια!
Γραβιέρα Κρήτης 
Στο σερί των Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), η Γραβιέρα Κρήτης είναι ένα μεγαλειώδες τυρί, ιδιαίτερα όταν έχει ωριμάσει σε σπηλιές των κρητικών βουνών! Η γεύση της είναι πλούσια, γλυκιά, ελαφρά αλατισμένη, βουτυράτη, με παρόν το ευχάριστο άρωμα του πρόβειου γάλακτος, όταν αυτό μπλέκεται ανεπαίσθητα με το κατσικίσιο!
Η γραβιέρα αυτή είναι ένα γευστικό ποίημα από μόνη της!
Στέκεται μια χαρά σκέτη με το αγαπημένο σας κρασί, μια ρακή ή μια τσικουδιά! Συνοδέψτε τη με χωριάτικο ψωμί, κριθαρομπουκιές ή πολύσπορα! Τολμήστε την ακόμη με κάποια φρούτα, όπως το σταφύλι και το αχλάδι! Στην κουζίνα η γραβιέρα αποτελεί ιδανική επιλογή όταν θέλετε να απογειώσετε τη γεύση μιας πίτας, να γεμίσετε πιπεριές ή να εμπλουτίσετε τις μελιτζάνες που προορίζονται για ορεκτικά!
Φέτα Μυτιλήνης
Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)! Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή μίγματά του με κατσικίσιο. Έχει ελαφρά αλμυρή και υπόξινη γεύση και φυσικά λευκό χρώμα! Μπορεί να χαρακτηριστεί βιολογικό προϊόν επειδή παράγεται από γάλα ζώων που διατρέφονται με ελεύθερη βόσκηση όπου δεν χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα ή άλλοι ρυπαντές!

Γραβιέρα Μυτιλήνης
Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)! Παρασκευάζεται κατά κύριο λόγο από πρόβειο γάλα!
Στις λίγες περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται μίγματά του με γίδινο, η αναλογία του τελευταίου δεν ξεπερνά το 20%!
Κασέρι Μυτιλήνης
Πολύ δημοφιλές τυρί που φτιάχνεται από πρόβειο γάλα με την τεχνική της ελαστικής τυρόμαζας!
Το φτιάχνουν με μεγάλη μαεστρία στην Ερεσσό της Μυτιλήνης και το έχουν κατοχυρώσει ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)!
Καλή μας όρεξη!

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Το νέο μεταλλικό νερό 'Δροσιά'

'Δροσιά': Ένα νερό υψηλής ποιότητας, με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και χαμηλή σε άλατα
Το νερό «Δροσιά» πηγάζει στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλάν και εμφιαλώνεται στο σημείο άντλησής του στη Δροσία Έδεσσας! 
Η περιοχή φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της, ενώ το νερό της πηγής «Δροσιά» λόγω της ιδιαίτερης περιεκτικότητας του σε Νάτριο και Μαγνήσιο θεωρείται μοναδικό!
Βγαίνει από την πηγή σε θερμοκρασία που δεν ξεπερνά τους 15 °C και είναι από τα μοναδικά σε όλη την Ελλάδα χάρη στην ιδιαίτερη σύστασή του! 
Το πίνουμε με τα υπόλοιπα!

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Το νέο Ελληνικό βιντεοκλίπ από τον Γιώργο Μαζωνάκη,' Έχω περάσει και χειρότερα'


Πραγματικές στιγμές χαλάρωσης όπως αναφέρει κι ο στίχος σε πολλά του σημεία, προσφέρει το νέο βιντεοκλίπ από τον Γιώργο Μαζωνάκη,'Έχω περάσει και χειρότερα' -
Το απολαμβάνουμε αναπαυτικά@

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αλλαντικά "Ντελιμάρη"

'Ντελημάρη'!
Η οικογένεια που άνοιξε το πρώτο της Ελληνικό Κρεοπωλείο το 1960 και συνεχίζει ακάθεκτη! 
Σήμερα με τις καλύτερες μονάδες επεξεργασίας Αλλαντικών, με εμβαδόν 2000 τ.μ., συνεχίζει να φέρνει από την Λευκάδα στο πιάτο μας, ασύγκριτες Ελληνικές Γεύσεις! 
Τα βρίσκουμε σε όλα τα σημεία πώλησης!

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Παράδοση 3.500 χρόνων: Το νέο Ελληνικό Σνακ: 'Μικιό'

To Ελληνικό σνακ, 'Μικιό', έρχεται να προσφέρει ποιοτική και γευστική απόλαυση στους καταναλωτές! 
«Μικιό» στην Κρήτη σημαίνει μικρό! 
Μικρό σε μέγεθος αλλά Γευστικό και με θετικό πρόσημο! 
Τα κριτσινάκια «Μικιό» Δεν είναι απλώς χαριτωμένα σνακ, αλλά μια Ελληνική πατέντα με πραγματικά ποιοτικά χαρακτηριστικά!
Το 'Μικιό' είναι ένα κρητικό σνακ από την «Κρητών Άρτος» που παρασκευάζεται χωρίς συντηρητικά από αγνά, φρέσκα, υγιεινά υλικά, όπως Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο, Μέλι και άλλα Προϊόντα της Κρήτης!
Η ιδέα της παραγωγής των «Μικιών» βασίζεται στην εδώ και 3.500 χρόνια ιδέα του δίπυρου (διπλοφουρνισμένου) άρτου σύμφωνα με τη Μινωική Παράδοση, στη χρήση αποκλειστικά φυσικών πρώτων υλών χωρίς συντηρητικά! 
Σύμφωνα με την κρητική παράδοση, δημιουργήθηκε για να καλύψουν οι Μινωίτες ναυτικοί την ανάγκη τροφής που να διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στα πολύμηνα ταξίδια τους!
Το «Μικιό» είναι το πρόσφατο δημιούργημα της Κρητικής εταιρείας, που με αυτόν τον τρόπο εισέρχεται στην Αγορά της λιανικής πώλησης με ένα νέο προϊόν! 
Με αλμυρές και γλυκές γεύσεις, το «Μικιό» έκανε μεγάλα νούμερα παραγγελιών, πάνω από τις αρχικές προβλέψεις των ανθρώπων της εταιρείας!
Το μικρό και νόστιμο Κριτσίνι κερδίζει συνεχώς έδαφος στην αγορά και πλέον βρίσκεται σε όλη την Ελλάδα από το πιο μικρό περίπτερο μέχρι την πιο μεγάλη Αγορά, αλλά και στο εξωτερικό!
Τις Ελληνικές του γεύσεις θα τις βρούμε παντού! 
Καλή μας όρεξη!

'Φυστικοβούτηρο Σερρών' - Η Ελληνική απόλαυση

Αυτό είναι το 
¨Φυστικοβούτηρο Σερρών¨, που αρέσει στους Έλληνες! 
Σήμερα, η εταιρεία του κ. Αγρανίδη εμπορεύεται περισσότερους από 700 τόνους φιστίκι, το οποίο και διανέμει στην Ελληνική Αγορά, αλλά και σε μεγάλα καταστήματα Διανομών Φαγητού! 
Η εταιρία δημιουργήθηκε το 2000 και εδρεύει στην Αμμουδιά Σερρών! 
Από τα πρώτα κιόλας βήματα ακολουθούν Παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής Ξηρών Καρπών σε μεγάλη ποικιλία, σύμφωνα με τις Ποιοτικές σταθερές στον κόσμο! 
Η φιλοσοφία της πηγάζει από το γεγονός ότι το τελικό προϊόν καταλήγει σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν την Ποιότητα και την Γεύση! 
Το ¨Φυστικοβούτηρο Σερρών¨ θα το βρείτε παντού στην Αγορά! 
Καλή μας όρεξη!

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Αρχαίος ¨Άκρατος¨ Οίνος με Ιστορία 2.500 χρόνων

¨Ηρακλεώτης¨, ο ερυθρός γλυκός Άκρατος Αρχαίος Οίνος!
Ο κ. Περικλής Παπαγεωργίου λάτρευε τον Αρχαίο Οίνο και την παραγωγή της Ελλάδας, από μικρό παιδί! 
Ύστερα από μελέτη επιστημονικών βιβλίων και Αρχαίων Εγγράφων, με τη βοήθεια ειδικών έκανε πραγματικότητα αυτό που ξεκίνησε ως μια επιθυμία!
Έτσι στα πρότυπου του Αρχαίου Ελληνικού Οίνου «ξαναγεννήθηκε» το 2013 ο ¨Ηρακλεώτης¨, ένα ερυθρό κρασί που ο Θεόφραστος περιγράφει ως δυνατό και αρωματικό! «Αυτόν τον Συλλεκτικό Άκρατο Οίνο διετούς παλαίωσης δημιουργήσαμε κι εμείς με τον ίδιο τρόπο, από τον ίδιο τόπο και από την ίδια ποικιλία», περιγράφει ο κ. Περικλής Παπαγεωργίου συγκεκριμένα! 
Ο αμπελώνας όπου καλλιεργείται το σταφύλι της Αρχαίας Ποικιλίας με τη σημερινή ονομασία «Αγιωργήτικο» βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Τρητό (όρος που έριξε το Λιοντάρι η Σελήνη σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία!), 300 μέτρα από την πόλη της Αρχαίας Νεμέας ή αλλιώς Ηράκλειον, 50 μέτρα από τα Χάνια των Δερβενακίων (Αμπελώνες φημισμένοι κατά την Αρχαιότητα) και 200 μέτρα από τα σύνορα των νομών Κορινθίας και Αργολίδας! 
Καλλιεργείται με βιολογικό τρόπο και τρυγιέται με ειδικό τρύγο, τις πρώτες πρωινές ώρες μετά την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου! 
Όπως λέει ο κ. Περικλής Παπαγεωργίου, «είτε γινόταν αυτό για παγανιστικούς λόγους είτε για ουσιαστικούς που έχουν να κάνουν με το καλύτερο αποτέλεσμα, πράγματι ο τρύγος γίνεται όπως αναφέρεται σε Αρχαία Κείμενα της Εποχής» και στη συνέχεια, τα σταφύλια παραμένουν στον ήλιο για τρεις ημέρες πριν την οινοποίηση,όπως αναφέρει ο Πλίνιος στη Φυσική Ιστορία! 
Σε αυτή την προσπάθεια την επιστημονική επίβλεψη έχει ο πατέρας του κ. Αχιλλέας Παπαγεωργίου,  γεωπόνος-οινολόγος, με 40 χρόνια εμπειρίας στην περιοχή της Νεμέας! 
Κοντά τους και τουλάχιστον 20 εξιδεικευμένοι συνεργάτες, που συμμετέχουν στο εγχείρημα!  Εκτός από τον ¨Ηρακλεώτη¨, Παρασκευάστηκαν άλλες πέντε κατηγορίες κρασιών!
Αυτά είναι τα ¨Βίον¨, ¨Αχιλλέας¨, ¨Έρως¨, ¨Ήλιος¨ και ¨Μέτρον¨!
Συγχαρητήρια - Στην υγειά μας Έλληνες!   -Πηγή

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Εορταστική Διανομή Παραδοσιακών Τροφίμων της Λαμπρής στην Αθήνα από τον ¨Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή¨, Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου στις 11.00 το πρωί στα Κεντρικά Γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών - Μαζική Διανομή του Λαμπριάτικου Οβελία στους Έλληνες πολίτες

Την Μεγάλη Πέμπτη (17 Απριλίου), στις 11 το πρωί στα Κεντρικά Γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών της Χρυσής Αυγής, στην οδό Δηλιγιάννη 50 (Σταθμός Λαρίσης),  ο ¨Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή¨, θα μοιράσει τoυς Οβελίες της Λαμπρής, θέλοντας να ευχηθεί σε όλους τους Έλληνες, Καλή Ανάσταση! 
 Πραγματοποιώντας την Μεγάλη Μαζική Διανομή Παραδοσιακών τροφίμων της Λαμπρής, η Χρυσή Αυγή εκτός από τα Αρνιά
θα μοιράσει Κοτόπουλα
Αυγά, Τσουρέκια και Πατάτες στους πολίτες σε κλίμα γιορτής!
Επίσης μοιραστήκανε και θα μοιραστούνε λαμπάδες στα παιδάκια!

Εορταστική Διανομή Τροφίμων της Λαμπρής στην Θεσσαλονίκη από τον ¨Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή¨, Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου στις 17:00 το απόγευμα (Καζαντζάκη 4)

Την Μεγάλη Πέμπτη (17 Απριλίου), στις 17:00 το απόγευμα στα Γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, στην οδό Καζαντζάκη 4 (Περιοχή Δικαστηρίων),   
ο ¨Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή¨, θέλοντας να ευχηθεί σε όλους τους Έλληνες, ¨Καλή Ανάσταση¨,  θα πραγματοποιήσει στην συμπρωτεύουσα μας, την καθιερωμένη Μαζική Εορταστική Διανομή Τροφίμων της Λαμπρής! 
Ανάμεσα στα προϊόντα που θα διανεμηθούν είναι Κοτόπουλα, 
Αυγά, Τσουρέκια και άλλα!
 Όποιος Έλληνας συμπολίτης μας επιθυμεί, μπορεί να προσέλθει στα γραφεία της Τοπικής Οργανώσεως Θεσσαλονίκης και να προμηθευτεί τρόφιμα και άλλα είδη για την Ανάσταση!

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

'Οίνοι Σγουρίδη', τα θρακιώτικα κρασιά στην κορυφή

Ο Όμηρος περιγράφει την αρχαία Θράκη ως γη όπου παράγεται θαυμάσιο κρασί, δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι ο Διόνυσος, ο θεός του κρασιού, πρωτολατρεύτηκε εκεί! 
Σε αυτά τα μονοπάτια του κρασιού, που χρονολογούνται από το 4.000 π.Χ. και η Οικογένεια Σγουρίδη, από την Ξάνθη! Από έναν ιδιόκτητο αμπελώνα εκατό περίπου στρεμμάτων, στην πλούσια σε ιστορία, περιοχή των Αβδήρων, για να φέρουν και πάλι στο προσκήνιο το εύγευστο κρασί της Θράκης!

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ευβοϊκή Ζύμη - Αμέτρητες οι Ελληνικές λιχουδιές Φύλλου

Η εταιρεία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας ως μια προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών το 1990 εξελίχθηκε σε μεγάλη αλυσίδα-ΕΠΕ, διευρύνοντας τις δραστηριότητές της στην παραγωγή κατεψυγμένων Ελληνικών προϊόντων ζύμης, πάντα με βάση τις Ελληνικές Παραδοσιακές συνταγές! 
Η επιτυχία έρχεται με το σπιτικό χωριάτικο φύλλο! 
Θα την βρούμε παντού με ποικιλία από Ελληνικές συνταγές! 
Πεινιρλάκια, κρεατοπιτάκια, Σπανακόπιτες, Τυρόπιτες, Κασερόπιτες, Πίτσες και τηγανόψωμα! 
Ό,τι λιχουδιά με βάση το Ελληνικό φύλο βάζει ο νους!
Καλή μας όρεξη!

Πέντε μήνες χωρίς τον Γιώργο Φουντούλη και τον Μανώλη Καπελώνη

1 Νοεμβρίου 2013 και οι Συναγωνιστές Γιώργος Φουντούλης  και 
Μάνος Καπελώνης, δολοφονούνται άνανδρα από την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Τ.Ο Βορείων Προαστίων Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο! 
Τα μάτια χιλιάδων Ελλήνων που κατακλύζουν αμέσως τον Τόπο, όπως μεταδίδεται συνεχώς, γεμίζουν δάκρυα και οι ψυχές τους από οδύνη.. 
Το ενδιαφέρον του Ελληνικού Λαού και κατ΄επέκταση του κόσμου όλου γίνεται έντονο και σπάει όλα τα ρεκόρ παντού, για πρώτη φορά στην Ιστορία! 
Οι Ήρωες από τα Υλίσσια πεδία, καλούν σε αγώνα και αντίσταση με κάθε τίμημα!
Υπόσχεση δόθηκε πως τους Ήρωες θα τιμούνται ακατάπαυστα και πως 
δεν θα περάσει ημέρα που ο 
Ελληνικός Λαός και οι υπόλοιποι, δεν θα σκεφτούνε το Γιώργο και το Μάνο…

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Tο μπλογκ της Λάρισας: 'Μariodjofficial'

Είναι ένας ιστοχώρος με θέματα που αφορούν την Ελλάδα, τον Ελληνισμό, την ομογένεια... την Εθνική άμυνα αλλά και τοπικά νέα από την Λάρισα! Μπείτε στο μπλογκ!