¨Ηρακλεώτης¨, ο ερυθρός γλυκός Άκρατος Αρχαίος Οίνος!
Ο κ. Περικλής
Παπαγεωργίου λάτρευε τον Αρχαίο Οίνο και την παραγωγή της Ελλάδας, από μικρό παιδί!
Ύστερα από μελέτη επιστημονικών
βιβλίων και Αρχαίων Εγγράφων, με τη βοήθεια ειδικών έκανε
πραγματικότητα αυτό που ξεκίνησε ως μια επιθυμία!
Έτσι
στα πρότυπου του Αρχαίου Ελληνικού Οίνου «ξαναγεννήθηκε» το 2013 ο ¨Ηρακλεώτης¨, ένα ερυθρό κρασί που ο Θεόφραστος
περιγράφει ως δυνατό και αρωματικό! «Αυτόν τον Συλλεκτικό Άκρατο Οίνο
διετούς παλαίωσης δημιουργήσαμε κι εμείς με τον ίδιο τρόπο, από τον ίδιο
τόπο και από την ίδια ποικιλία», περιγράφει ο κ. Περικλής Παπαγεωργίου συγκεκριμένα!
Ο
αμπελώνας όπου καλλιεργείται
το σταφύλι της Αρχαίας Ποικιλίας με τη σημερινή ονομασία «Αγιωργήτικο»
βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Τρητό (όρος που έριξε το Λιοντάρι η
Σελήνη σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία!), 300 μέτρα από την πόλη της
Αρχαίας Νεμέας ή αλλιώς Ηράκλειον, 50 μέτρα από τα Χάνια των
Δερβενακίων (Αμπελώνες φημισμένοι κατά την Αρχαιότητα) και 200 μέτρα από
τα
σύνορα των νομών Κορινθίας και Αργολίδας!
Καλλιεργείται με βιολογικό
τρόπο και τρυγιέται με ειδικό τρύγο, τις πρώτες πρωινές ώρες μετά την
πανσέληνο του Σεπτεμβρίου!
Όπως λέει ο κ. Περικλής Παπαγεωργίου, «είτε
γινόταν αυτό για παγανιστικούς λόγους είτε για ουσιαστικούς που έχουν να
κάνουν με το καλύτερο αποτέλεσμα, πράγματι ο τρύγος γίνεται όπως
αναφέρεται σε Αρχαία Κείμενα της Εποχής» και στη συνέχεια, τα σταφύλια παραμένουν
στον ήλιο για τρεις ημέρες πριν την οινοποίηση,όπως αναφέρει ο Πλίνιος
στη Φυσική Ιστορία!
Σε αυτή την προσπάθεια την
επιστημονική επίβλεψη έχει ο πατέρας του κ. Αχιλλέας Παπαγεωργίου,
γεωπόνος-οινολόγος, με 40 χρόνια εμπειρίας στην περιοχή της Νεμέας!
Κοντά τους και τουλάχιστον 20 εξιδεικευμένοι συνεργάτες, που συμμετέχουν στο εγχείρημα!
Εκτός από τον ¨Ηρακλεώτη¨, Παρασκευάστηκαν άλλες πέντε κατηγορίες κρασιών!
Αυτά είναι τα ¨Βίον¨, ¨Αχιλλέας¨, ¨Έρως¨,
¨Ήλιος¨ και ¨Μέτρον¨!
Συγχαρητήρια - Στην υγειά μας Έλληνες! -Πηγή